Türkçe lügatlerle tarihe yolculuk

Düzenleyen:
Türkçe lügatlerle tarihe yolculuk

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

“Dilimiz Kimliğimizdir” başlığıyla 2017’nin “Türk Dili Yılı” ilan edilmesinin ardından Türkçe lügatler de bir sergide görücüye çıktı.

“Tarih Boyunca Türkçe Sözlükler” sergisi  Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Millî Kütüphane Başkanlığı iş birliğinde Ankara’daki Millî Kütüphane’de açıldı. Bu farklı sergi, çok sayıda lügatle Türkçenin tarihine doğru bir yolculuk mahiyeti taşıyor. Sergi hakkında bilgi veren Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa Kaçalin  “İnsanlar ihtiyaç duyduğu bir sözlük ile tanışıyor. ‘Başka sözlükler de mi varmış?’ diyebiliyor. Yeni hazırladığımız kriminal, eczacılık, hemşirelik terimleri sözlüklerimiz var. Kişilerde bunun farkındalığını uyandırmak istedik. Bunların yanında Divan-ı Lügati’t-Türk, Kitabü’l-İdrak gibi eski sözlüklerimiz de sergide yer alıyor. Sözlükler ömür boyudur” diye konuştu. Sergi, 30 Eylül tarihine kadar açık kalacak.  

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...