Türk tarihinin dehlizlerinde kültürel yolculuk

Türk tarihinin dehlizlerinde kültürel yolculuk

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk dünyasının kültürel meselelerine dair kitap ve konuşmalarıyla tanınan Prof. Dr. Osman Kemal Kayra’nın Türklerin binlerce yıllık serüvenini farklı başlıklar üzerinden anlattığı “Orhun’dan Tuna’ya” adlı kitabı, raflardaki yerini aldı…

MURAT ÖZTEKİN

EsProf. Dr. Osman Kemal Kayra’nın yeni kitabında, Türklerin mazideki şeref sayfaları açılıyor; Altay Dağlarından Avrupa’ya uzanan maddi zaferlerin yanında manevi arka planlar da ortaya konuyor. Bunun yanında Türk devletlerinin tökezleme dönemleri de hem siyasi hem de kültürel olarak mercek altına alınıyor. Tarihten dine, edebiyattan sosyolojiye farklı sahalardaki mevzulara temas edilen eserde; az bilinen hakikatler de okuyucuya sunuluyor. Mesela Oğuz Han’ın inancı, tanrı kelimesinin kökenleri, Mevlâna’nın Türklükle ilişkisi ve Moğol-Türk bağlantısı, kitaptaki çarpıcı başlıklar arasında yer buluyor. Bilgeoğuz Yayınları tarafından neşredilen eserde, Prof. Dr. Kayra’nın başta Türkiye gazetesi olmak üzere çeşitli mecralarda okuyucuyla buluşan makaleleri de yer alıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...