'Türk sineması artık kendini aşabilmeli'

Düzenleyen:
'Türk sineması artık kendini aşabilmeli'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Nurgül Yeşilçay'la başrölü paylaştağı 'İkinci Şans' filmi 18 Kasım'da vizyona giren oyuncu ve yönetmen Özcan Deniz'in son filmi 'Öteki Taraf' 2017'de vizyona girmeye hazırlanıyor.

Yeni filminde Meryem Uzerli ve Aslı Enver ile kamera karşısına geçen Özcan Deniz, Türk sinemasının içerik fakiri olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu: Öteki Taraf filmi Türk sinemasının uzun süredir içine sıkıştığı, tür ve farklı içerik sıkıntısını aşmaya çalışan filmlerden biri. Genel hâkimiyetin kolay anlaşılır, birbirinin benzeri komedi filmlerinin olduğu Türk sinemasında bu türün (gerilim, gizem, aşk) seyircisinin oluşması gerektiğini düşünenlerdenim. Polisiye, epik hikâyeler, çeşitli motiflerle korkutmanın ötesine geçebilen korku ve gerilim filmleri, tiyatral oyunculuklardan kurtulmuş tarihî kişiliklerin hikâyeleri ve politik filmler çekilebilmeli artık... Evet çekiliyor fakat istenileni yakalayabilecek gerçekçilikten, sinema duygusundan yoksun çekiliyor. Bu türleri deneyen yönetmen ve yapımcıların cesaretlenmesi için seyircinin tatmin edilmesi gerekir. Yoksa Türk sinemasının yılda 50 milyon gibi saçma bir sayıdan kurtulması imkânsızdır. Ciddi vergi ve istihdam alanı olan sinema ancak içerik zenginliği ile büyüyebilir... 'Öteki Taraf' güçlü cast'ı ve çözülemeyen gizemli hikâyesi ile buna hizmet etmeyi amaçlayan bir film...

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...