Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Çelebi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Çelebi hayatını kaybetti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye'nin en değerli saz ve söz sanatçıları arasında yer alan Ekrem Çelebi hayatını kaybetti. 71 yaşındaki Kırşehirli sanatçının vefat haberini Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

İç Anadolu ve Bozlak müziğinin temsilcilerinden Ekrem Çelebi, 70 yaşında hayatını kaybetti. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, acı haberi sosyal medya hesabından paylaşarak “Bozlak Ustası Ozanımız Ekrem Çelebi'nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Çelebi hayatını kaybetti

EKREM ÇELEBİ KİMDİR?

Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Çelebi, 1952 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesindeki Ömeruşağı köyünde dünyaya geldi. Aslen Kırşehirli olan sanatçının babasının ismi Ferit Çelebi, kardeşinin ismi ise Fahri Çelebidir. İlkokul eğitiminin ardından maddi zorluklar sebebiyle eğitimine devam edemedi.

9 yaşındayken saz çalmaya başlayan sanatçı, babasının desteğiyle kendini geliştirdi. Bir süre sonra düğünlerde ve çeşitli eğlencelerde saz çalmaya başladı. Nuhun Gemisi ismini verdiği ilk plağını 16 yaşındayken çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...