TRT, global platformlara 'tabii' ile rakip oldu

- Güncelleme:

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sinemaya da yön veren dijital platformlar dünyasında dengeler değişiyor... TRT’nin “tabii” adlı dijital platformu, 7 Mayıs itibariyle ücretsiz olarak açılıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Netflix, Disney+ gibi milletlerarası platformlara rakip olacak tabii, ilk etapta 30 orijinal yapım ve 15 bin saati aşan içerikle yola koyulacak. Dünyanın dört bir yanında seyredilebilecek yerli platform; şimdilik İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Urduca dil opsiyonlarıyla seyirciye ulaşacak. 

FARKLI KESİMLERE HİTAP EDİYOR

Platform; “Türkiye’yi birleştirme”, “kültürel çeşitliliği kucaklama” ve “aile” gibi vurgularla dikkat çekiyor. Tabii’de önümüzdeki günlerde seyredilebilecek yapımlara bakıldığında ise farklı kesimlere hitap edecek eserler bir arada görülüyor.

Şafak Bal’ın yönettiği “Mahsusa” dizisi, İttihat Terakki dönemindeki gizli yapı Teşkilat-ı Mahsusa’nın hikâyesini işliyor. Yönetmen Emir Khaliilzadeh’nin “Hay Sultan” dizisi Hazreti Geylani’nin hayatına odaklanıyor. “Mevlâna” dizisi Mevlâna Celâleddin Rumi hazretlerinin yaşadıklarını farklı bir üslupla bugüne taşıyor. Süper kahraman evrenin ilk projesi “Altay” dizisi ise kadim bilginin kaynağına ulaşmayı arayan Mete’yi konu ediniyor. “Şanzelize Düğün Salonu’’ dizisi de yazar Tarık Tufan’ın meşhur romanından adaptasyon. Tabii’nin ilerleyen aylarda rakipleri karşısında nereye konumlanacağı merak konusu...

r-962505,962435#

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...