Tiran'da bir Osmanlı mirası! Camiyi TİKA onaracak

Tiran'da bir Osmanlı mirası! Camiyi TİKA onaracak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Osmanlı'dan günümüze kalan tek cami olan Ethem bey Camisi, TİKA tarafından restore edilecek.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Osmanlı'dan günümüze kalan tek cami olan Ethem bey Camisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilecek. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, geçtiğimiz günlerde Arnavutluk'u ziyareti sırasında restorasyon müjdesi verdiği cami, Tiran'ın kurucusu olan Süleyman Paşa'nın ailesinden Ethem Bey tarafından yapımına başlanmış, ancak ölümünün ardından 1793 yılında çocukları tarafından tamamlanmış. Osmanlı döneminde Tiran'da 20'nin üzerindeki camiden günümüze sadece Ethem bey Camisinin ulaştığını kaydeden Çetin, restorasyonun iki yıl sürebileceğini söyledi. Camiye adını veren Ethem Bey'in, Tiran şehrinin kurucusu olan Süleyman Paşa'nın ailesinden olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çetin, İstanbul'da yetişmiş, Türkçe ve Farsça divanı olan, şiir ve edebiyata meraklı Ethem Bey'in, İstanbul'a duyduğu özlemi, cami içindeki kalem işlerine yansıttığını söyledi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...