Tepebaşı'nda sahaf festivali

/ Kaynak: OZEL
Tepebaşı'nda sahaf festivali

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Sahaf Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Tepebaşı'ında düzenleniyor. Eylül sayısında konuyu kapağına taşıyan Türk Edebiyatı dergisi, ünlü sahaflardan Emin Nedret İşli ile yapılan bir röportaja da yer veriyor.

nbsp;
Türk Edebiyatı dergisi, 25 Eylül-14 Ekim arasında Tepebaşı Meydanı'nda nbsp; düzenlenecek 6. Beyoğlu Sahaf Festivali'ni kapağa taşıdı. Dergide röportajı yayınlanan ünlü sahaf Emin Nedret İşli, "Kitap var oldukça, sahaflık da yaşayacak" diyor.

##tgvideo##

Sahaf Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Tepebaşı'ında düzenleniyor. Eylül sayısında konuyu kapağına taşıyan Türk Edebiyatı dergisi, ünlü sahaflardan Emin Nedret İşli ile yapılan bir röportaja da yer veriyor. Röportajda, İşli'nin, "Kitap var oldukça, sahaflık da yaşayacak" sözü dikkat çekiyor. İşli, "Kitabın, yayının, araştırmanın var olduğu toplumda sahafın olması kaçınılmaz. Tabiî sahaflık mesleğinin yücelmesi, iyi sahaf dükkanlarının yaygın olarak bulunması, toplumun kültür değerleri. eğitimi ile alakalı" diyor.

İşli'nin, beş yıldır Beyoğlu'nda düzenlenen Sahaf Festivali'nin fikir babası olduğu da kaydediliyor. Beyoğlu Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen bu festivallerden ilki Galata Kulesi dibinde, sonra üç festival Taksim Gezi'de, geçen yılki ise Tepebaşı Meydanı'nda düzenlenmişti. Festivalin bu yıl, 24 Eylül- 14 Ekim tarihleri arasında yine Tepebaşı Meydanı'nda geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Beyoğlu'nda yazar-okur buluşması
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, en çok önem verdikleri etkinliklerin başında Sahaf Festivali'nin geldiğini belirterek, "Sahaflarımızla kitap dostlarını buluşturacak olan bu festivalimiz her yıl büyük ilgi görüyor. Bu yıl programımızı daha da zenginleştirerek ünlü yazar ve şairlerimizle edebiyat sohbetleri gerçekleştirecek, çok anlamlı bir mekanda edebiyatçılarımızı okurlarıyla buluşturacağız. Birbirinden kıymetli eserlerin ve zengin etkinliklerin yer alacağı Beyoğlu Sahaf Festivali'ne tüm İstanbulluları bekliyoruz" dedi. Demircan, Beyoğlu, Kadıköy, Beyazıt, Moda, Sarıyer, Ortaköy ve Şişli başta olmak üzere İstanbul'un birçok bölgesinden katılacak sahafları Tepebaşı'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Tarihe tanıklık eden belgeler
Festival boyunca, kitapların yanı sıra tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film, tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar da stantlarda meraklılarının ilgisine sunulacak. Festivalin organizasyonu ise Kent Kültürü Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor.
Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen ve kitapseverlerle sahaflar tarafından her yıl dört gözle beklenen geleneksel Beyoğlu Sahaf Festivali 25 Eylül 2012 tarihinde başlayacak. Altıncısı düzenlenecek festival geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tepebaşı'nda (TRT yanı) gerçekleştirilecek. 14 Ekim 2012 tarihine kadar sürecek festivale 65 sahaf katılacak.

Efemera, Yunanistan'dan geldi

Türk Edebiyatı dergisine verdiği röportajda, "Efemera meselesi"ne de açıklık getiren Emin Nedret İşli, şunları söyledi: "Özellikle 1980'lerden sonra artan bir hızla, komşumuz Yunanistan'dan gelen bir etkiyle, "Efemera" (gündelik kullanılıp atılan, saklanmayana malzeme mânâsında) tabir olunan bir tür, sahaf dükkanlarının satış kalemleri arasından biri oluverdi. Yine çağın ve teknolojinin getirdiği bir mecburiyetle "Görsel malzeme" dediğimiz fotoğraf, kartpostal, gravür gibi kalemler bazı durumlarda sahafiye kitap satışının önüne geçti. Bugün araştırmacılar, inceledikleri konu hakkında yalnız kitapla iktifa etmiyorlar. Konuyla ilgili varsa fotoğraf, gravür, harita gibi görsel yanı ağır basan malzemeyi de istiyorlar. Bunun için artık pek çok esnafta bu tür malzemeleri görmeniz mümkün."



KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...