Tarihî köşkte 3 asır öncesine seyahat

Düzenleyen:
Tarihî köşkte 3 asır öncesine seyahat

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Osmanlı İmparatorluğu’nun son devir yadigârlarından İstanbul’daki Abdülmecid Efendi Köşkü, ziyaretçilerini tarihî sanat eserleriyle zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Nakkaştepe’deki köşkte, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç Koleksiyonu’ndan bir seçki ilk defa sergileniyor. “Kapı Çalana Açılır” ismi verilen sergi, Türkiye’den ve dünyadan 24 sanatçının 1700’lerden günümüze yayılan ve bir kısmı Türkiye’de ilk defa sergilenen 30 eserini bir araya getiriyor. Sergilenen resim, heykel ve fotoğraflarla, uzun yıllardır kullanılmayan bina yeniden yaşayan bir yere dönüştürülüyor. Melih Fereli ve Károly Aliotti küratörlüğünde gerçekleşen sergide, Patricia Piccinini, Ron Mueck ve Carsten Höller, Daphne Wright, Yaşam Şaşmazer ve Franz Xaver Seegen gibi sanatçıların işleri yer alıyor. “Kapı Çalana Açılır” 12 Kasım’a kadar görülebilecek. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...