Tarih, Eyüp Sultan'da yeniden sahnelenecek

/ Kaynak: İHA
Tarih, Eyüp Sultan'da yeniden sahnelenecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Yüzyıllar önce başlayan ve Osmanlı İmparatorluğu yıkılıncaya kadar süren 'Kılıç Kuşanma Merasimi', Eyüp Sultan Camii ve Türbesi'nde yeniden canlanıyor.

Yüzyıllar önce başlayan ve Osmanlı İmparatorluğu yıkılıncaya kadar süren 'Kılıç Kuşanma Merasimi', tiyatro sanatçıları tarafından 28 Şubat Cuma günü Eyüp Cülus Yolu, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi'nde canlandırılacak.
nbsp;Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla, Osmanlı İmparatorluğu yıkılıncaya kadar süren Kılıç Kuşanma Merasimi, 28 Şubat Cuma günü Eyüp Cülus Yolu, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi'nde yeniden canlandırılacak. Tarihi Kılıç Kuşanma Merasimi'nde Fatih Sultan Mehmet Han'ı tiyatro sanatçısı Edip Tüfekçi canlandıracak. Kılıç Kuşanma Merasimi'nde Beyaz Düşler Sahnesi tiyatro oyuncularının yanı sıra yüzlerce figüran da rol alacak. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Zeynep Tarım Ertuğ'un danışmanlığında yapılacak etkinlik için döneme uygun kostüm ve dekorlar hazırlandı.
Kılıç Kuşanma Merasimi, Eyüp Belediyesi sınırları içerisindeki Eyüp İskelesi, Eyüp Camii avlusu ve Eyüp Sultan Türbesi'nde canlandırılacak. Hem Eyüplülerin hem de Eyüp Sultan'ı ziyarete gelen misafirlerin büyük ilgisini çekecek olan merasime Eyüp protokolü ve Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın da katılacak. Tarihi Kılıç Kuşanma Merasimi canlandırması, Eyüp İskelesi'nde başlayarak Eyüp Sultan Camii avlusu ve Eyüp Sultan Türbesi'nde devam edecek. İskele ve Cülus Yolu'ndaki canlandırma Eyüp Sultan Meydanı'na kurulan dev ekrandan izlenebilecek. Etkinliğe katılanlar, tarihi canlandırmanın her dakikasını bu ekrandan izleme şansı bulacaklar. Meydanda mehter marşları eşliğinde Osmanlı okçuluk gösterilerinin de yapılacağı gösteride, Kılıç Kuşanma Merasimi'ni izlemeye gelen vatandaşlara lokum ve helva da ikram edilecek.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...