Sultan II. Abdülhamid Han'ı tarih de akladı

Sultan II. Abdülhamid Han'ı tarih de akladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Osmanlı Devleti'nin son padişahlarından İkinci Abdülhamid Han, vefatının 96'ıncı yıl dönümünde Yıldız Sarayı Tiyatro Salonu'nda anıldı.

Osmanlı Devleti'nin son padişahlarından İkinci Abdülhamid Han, vefatının 96'ıncı yıl dönümünde Yıldız Sarayı Tiyatro Salonu'nda "Anlatıdan Hakikate İkinci Abdülhamid" başlıklı bir panelle anıldı. Beyoğlu Belediyesi ve Yıldız Sarayı Vakfı'nın işbirliği ile düzenlenen panelin açılışında konuşan Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı AK?Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Abdülhamid Han, bir Sultan'dı, entelektüeldi, hayırseverdi. Gelişime açık, son derece reformist bir padişahtı. Eğitim, kültür, sağlık, ulaşım ve bayındırlık alanında pek çok reform gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu.Moderatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır'ın yaptığı panelde TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Doç. Dr. Bülent Arı, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Vahdettin Engin, Yıldız Sarayı Müze Müdürü İlker Tepeköy ve araştırmacı - yazar Mustafa Armağan, II. Abdülhamid'in bir devlet adamı olarak portresini, modern Türkiye için nasıl izler bıraktığını anlattılar. Prof. Coşkun Çakır, Türk tarih yazıcılığında nirengi noktalarından birinin II.Abdülhamit olduğunu söylerken, Doç. Arı da, Adülhamid Han'ın adeta başkanlık sistemini tesis ettiğini bildirdi. Mustafa Armağan da Sultan Abdülhamit'in öldüğünde nasıl bir boşluk bıraktığını o günü yaşayanların belirgin bir şekilde hissettiğini kaydetti. Armağan, onun arkasından başlatılan onca hakaret ve iftira kampanyasına rağmen onunla ilgili yalanların ömrünün 40-50 yıl olduğunu ve tarih karşısında acımasızca haklı çıktığını söyledi.SANATSEVERLERİ BULUŞTURAN SERGİ
Bu arada, Yıldız Sarayı Vakfı çok özel bir sergi ve dinletiye de ev sahipliği yapıyor. Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu'nun himayesinde; tezhip ve minyatür sanatçısı Melek Midilli'nin açtığı karma resim sergisi, çok sayıda sanatseveri buluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...