Sokaktan sanat geldi!

Sokaktan sanat geldi!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’nin önde gelen beş grafiti sanatçısı, sokaklardaki çalışmalarını sanat mekânına taşıdı; ortaya “Belong to Streets” (Sokaklara Ait Olan) isimli sıra dışı bir sergi çıktı...

MURAT ÖZTEKİN

Grafiti sanatçıları LEO LUNATIC, MET, MR. HURE, NUBPLUS ve RULEZ,  geri dönüşüme ithaf ettikleri kolektif bir çalışma için iki ay önce kolları sıvadı. Her sanatçı, hurdacılardan ve sokaktan toplanıp Maximum Uniq Hall Fuaye’ye getirilen nesnelerle, beş günlük canlı bir performansla sergi alanında çalıştı.

KEPENKTEN SOKAK LAMBASINA…

Bireysel ve kolektif işlerin hazırlandığı sergide; kepenkten pazar tezgâhına, çöp konteynerinden banka, yangın dolabından sokak lambasına kadar sokağa ait olan sayısız obje sanat eserine dönüştü. Sanatçılar atık nesnelerden meydana getirdikleri eserlerle geri dönüşümün elzem olduğunu vurgulayarak tüketim çılgınlığına dikkat çekti. Proje hakkında konuşan sanatçı MET “Bizim zamanımızın çoğu sokaklarda geçiyor. Gecesiyle gündüzüyle gözümüz sürekli boyayacak bir şeyler ya da bir yerler arar. İnsanlar bir kepenge paslı bir demir yığını olarak bakarken biz boyanması gereken bir tablo olarak görürüz. Bu yüzden bu eski hurdalar ya da eşyalar ilgimizi hep çekmiştir. Bu sergi de tekrarı olmayan çok özel bir deneyime dönüştü” dedi. Sergi, üç ay boyunca Maximum Uniq Hall Fuaye’de görülebilecek.

GRAFİTİ SANATÇILARI, GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN SERGİDE BULUŞTU

Dünyaca meşhur lüks bir markanın logosunu kullanarak hazırladığı esere “Middle East Collection Summer 22”(Orta Doğu 2022 Yaz Koleksiyonu) adını veren sanatçı MET, Akdeniz’de hayatını kaybeden mültecilere dikkat çekiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...