Sinemada bu hafta: Dehşetin dibi!

- Güncelleme:
Sinemada bu hafta: Dehşetin dibi!

Kültür - Sanat Haberleri

Yönetmenliğini David Gordon Green’in yaptığı “Hallowen Ends” popüler korku üçlemesinin son halkası olarak beklentilerin biraz altında kalıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

John Carpenter’ın 1978 yapımı meşhur “Halloween”ı, ses getiren ve yenilikçi taraflarıyla janrında çığır açan bir korku filmi oldu. Yıllarca devam filmleri yapılan eser, malum David Gordon Green tarafından 2018 yılında seri hâlinde tekrar seyirci karşısına getirilmeye başladı; önce “Cadılar Bayramı” sonra “Cadılar Bayramı Öldürür” filmiyle devam eden üçlemede şimdi ise sona gelindi.

Yönetmenliğini yine Green’in yaptığı “Cadılar Bayramı Sona Eriyor” (Halloween Ends) adlı eser, şeytani maskeli adam Michael Myers’ın genç bir ruhla ortaya çıkışını işliyor. Jamie Lee Curtis’in Laurie Strode rolüne öne çıktığı filmde; Andi Matichak, Rohan Campbell ve Kyle Richards gibi isimler de rol alıyor. Filmin yapımcılığını ise Mustafa Akkad’ın oğlu Malek Akkad üstleniyor.

Sinemada bu hafta: Dehşetin dibi!
Jamie Lee Curtis (solda) aynı rolü 44 senedir canlandırıyor.

ACILARLA YAŞIYOR!

Yine Haddonfield kasabasında geçen eser, serinin ikinci halkasının devamı mahiyetinde. Esas kahramanımız Laurie Strode, Michael Myers’ın gazabına uğrayıp kızı Karen’ı kaybettikten dört sene sonra artık bir kenarda ama güçlü şekilde yaşamaya çalışıyor. Zaten Michael, ortadan kaybolmuşa benziyor. Onun geri dönme ihtimaline rağmen korkuyu kalbinden silen yaşlı kadın, torunu Allyson’la birlikte hayata tutunuyor. 

Laurie’nin bakıcılığını yaptığı çocuğu öldürmekle suçlanan ve herkes tarafından dışlanan Corey adlı genç adama kol kanat germesi ise eserin ivme noktası oluyor. Hatta onun torunu ile tanışıp arkadaş olmasını sağlıyor. Fakat genç Corey, zamanla değişik hareketler sergilemeye başlıyor. Laurie’nin onun “değişik” durumunun mahiyetini anlaması ise biraz zaman alıyor...

CARPENTER’A SAYGI DURUŞU

Yönetmen David Gordon Green, “Cadılar Bayramı Sona Eriyor”da açılış sahnesi başta olmak üzere çeşitli unsurlarla 1978 yapımı ilk film ve yönetmeni Carpenter’a, eserlerinden ilham alarak saygı duruşunda bulunuyor. 

KORKU ZİHİNDE

Alt metinlerle korkunun zihinde olduğu vurgulanan bu halka, yine “mantık üstü” unsurlarla dolu olmasına rağmen, nispeten kompleks bir hikâyeye sahip.

Ancak film ilerledikçe hayal kırıklığına dönüşmeye başlıyor. İlk çeyrekte merak kamçılayan, tesirli sayılabilecek korku sekanslarıyla ümit vadeden bir görüntü çizilse de, özellikle ikinci yarıdan itibaren hikâye âdeta dağılıyor. Sahicilikten uzak sahneler, sathi diyaloglar üst üste geliyor ve salt müziklerle gerilim oluşturulmaya çalışılıyor. Yan hikâye olarak üretilen romantizm de sırıtıyor.

Evet, şiddet yine öne çıkarılarak, aşırı kanlı sahneler fan’leri memnun edeceğe benziyor!

Oyunculuk cephesinde ise; Laurie Strode rolüyle filmde 40 yıldan fazla aynı rolü oynayan Jamie Lee Curtis, aşina olduğu karakterle ustalıklı bir performans sergiliyor ama diğer isimler için aynı şeyi söylemek zor.
Hâsılı “Cadılar Bayramı Sona Eriyor” tatmin edici olmaktan uzak kalıyor. Ancak çok seyredilen serinin son halkası olması bakımından merak uyandıracaktır. 

Peki, seri hakikaten isminde geçtiği gibi sona erdi mi? Bence buna gişe rakamları karar verecek!

'HARA'DA AİLE VAR!

Yönetmen Atalay Taşdiken, son filmi “Hara”da, sahibi öldükten sonra kapatılmaya hazırlanan bir at çiftliğinde gelişen hadiseleri merkezine alan drama imza atıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Serkan Ercan, Nehir Erdoğan, Dolunay Soysert ve Isabella Haddock yer alıyor. 

Sinemada bu hafta: Dehşetin dibi!

Eserde geçen hikâye şöyle: Kıymetli atların olduğu bir haranın şefkatli sahibi Nermin Hanım, aniden vefat eder. Vâris olarak ABD’den çiftliği görmeye gelen yeğeni ise sevilen at Turagay dâhil her şeyi satmaya karar verir. Başta veteriner Cihan olmak üzere çalışanlar duruma karşı çıkar ama sözlerini dinletemezler. Yaşanan gerilim, Cihan ile eşi Aslı’nın arasının açılmasına da sebep olur. Atlarla büyüyen kızları Beste ise duygusal enkazın altında kalmamak için mücadele verir…

RİSK ALINMAMIŞ

Yönetmen Taşdiken her ne kadar sinemadaki trend tam tersi olsa da aile ve geleneksel yapılara sahip çıkma vurgulu bir yapıma imza atmış. Ancak bunu yaparken risk almayıp, bizi çok şaşırtmayacak bir eser meydana getirmiş. Eserdeki sinematografi ortalama olsa da, atlardan yeterince istifade edilmemiş. Zaman zaman da filmin temel kodlarıyla tenakuz barındıran unsurlar zerk edilmiş. Bunlara rağmen “Hara” beyazperdedeki benzerlerinden ayrışan, başı sonu mevcut bir film olmuş… 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

● “Shin Ultraman”
● “Kadın Kral”
● “Gulliver Dönüyor”
● “Evrenler Savaşı”
● “Kurtarıcı”
● “Etkileyici”

EN ÇOK SEYREDİLENLER

● “Tay” 73 bin 176
● “Kim Bu Aile?” 53 bin 531
● “Efsane Takım” 24 bin 933
● “Gülümse” 17 bin 754 
● “Komutan” 16 bin 642
*7-9 Ekim Box Office Türkiye dataları

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...