Şimdi sanat zamanı

Şimdi sanat  zamanı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Elli ülkede kutlanan Dünya Sanat Günü çerçevesinde, bazı sanat müzeleri kapılarını ziyaretçilerine ücretsiz olarak açacak.

MURAT ÖZTEKİN

Tarihler bugün 15 Nisan’ı, yani Dünya Sanat Günü’nü gösteriyor... Ellinin üzerinde ülkede kutlanan bu özel gün vesilesiyle Türkiye’de de bir haftaya yayılan sanat faaliyetleri yapılacak. Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde, bazı sanat müzeleri de kapılarını ziyaretçilerine ücretsiz olarak açacak.  17. asra ait Osmanlı yapı kalıntısı ve 11. Bizans su sarnıcı ile geçmişi geleceğe bağlayan müze olarak karşımıza çıkan Rezan Has Müzesi, bugün ücretsiz gezilebilecek olan mekânlardan biri olacak. Öte yandan Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği “Esas Şimdi Sanat Zamanı!” başlığı ile pek çok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. İyilik İçin Sanat Derneği de Dünya Sanat Günü ve derneğin kuruluşunun dördüncü yıl dönümünü, İstanbul Arkeoloji Müzesinde düzenleyeceği faaliyetle kutlayacak.  Müze kültürü hassasiyetini her kesimine yaymayı gayesiyle tertiplenen faaliyet, Anadolu kültür tarihçisi Ali Canip Olgunlu’nun rehberliğinde yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...