Selam olsun Türk boylarına

Düzenleyen:
Selam olsun Türk boylarına

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yüz binlerce kişinin katıldığı kurultayda at üstünde yapılan gösteriler nefes kesti.

Türk kökenli 27 milletin bir araya geldiği 5. Dünya Hun-Türk Turan Kurultayı, Macaristan’ın Bugac kasabasında başladı. KKTC, Uygur, Gagavuz, Dağıstan, Kabar-Balkar, Kırım, Altay, Yakut, Avar, Çuvaş, Başkır Türkleri olmak üzere birçok Türk asıllı kavim organizasyonda yerini aldı. 2 gün süren kurultayda bini aşkın katılımcı yerini aldı. Avrupa’da yaşayan Türklerin yanı sıra Macaristan’dan da yüz binlerce ziyaretçi katıldı. 200’ü aşkın Turan çadırının kurulduğu kurultayda, 320 Turan atlısının yaptığı geçit törenleri adeta nefes kesti. Hun İmparatoru Atilla’nın dev posterinin önünden geçen Turan kavimlerinin alanda yerini almasının ardından organizasyonun resmi açılışı başladı. 
Organizasyona katılan ülke bayrakları at üstünde tek tek dörtnala seyirciler önünde sergilendi. Kurultayın en kalabalık ekibi ise Türkiye oldu. Açılışta konuşan Büyükelçi Şakir Fakılı, “15 Temmuz gecesi Türkiye’de demokrasi için hayatlarını hiçe sayan ve tankların önüne atlayarak darbe girişimini engelleyen kahraman Türk halkından kardeş Macar halkı ve Turan halklarına selam getirdim” ifadesi büyük alkış aldı.  

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...