Sanayiden sanat çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sanayiden sanat çıktı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul’daki Seyrantepe Sanayi Mahallesi, yan sanayi ve tamir servisleriyle tanınıyor ancak aynı zamanda yıllardır birçok sanatçının atölyelerine ev sahipliği yapıyor...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Bölgede yer alan Summart ise “Sanayiden Manzaralar” adlı yeni sergiyle bu hâli sanatsal olarak ortaya döküyor.

12 SANATÇIDAN ESERLER

Sergi, 12 sanatçının atölyelerine adres olarak seçtiği bölgeyle girdiği teması takibe alıyor ve bu teması “manzara’’ ile birleştirerek seyirciyi sanayi ile birlikte düşünmeye davet ediyor. Sergilenen eserler, sanatçıların sanayi bölgesini üretim yeri olarak seçme sebebinden başlayarak, bölgenin tarihine, bugününe, içinde yaşayan, emek veren tüm sanayi bölgesi manzaralarına ışık tutuyor. Küratör Nazlı Pektaş, serginin tematik çerçevesini “Sanatçıların sanayi bölgesinin sokaklarından, derinlerinden, duvarlarından, kokusundan, sesinden, bağırsaklarından, gökyüzünden ve içinden dışından, kendilerinde kalanı gösterdikleri bir sergidir” şeklinde özetliyor. “Sanayiden Manzaralar”da sanatçılar Mahmut Aydın, Can Aytekin, Mahmut Celayir, Antonio Cosentino, Ahmet Elhan, Leyla Emadi, İnci Furni, Aynur Önürmen, İrfan Önürmen, Kemal Seyhan Rüçhan Şahinoğlu ve Demet Yalçınkaya’nın eserleri yer alıyor. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...