Sanatçılara mesleki standart, ilginç maddeler var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sanatçılara mesleki standart, ilginç maddeler var

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Her önüne gelenin “sanatçıyım” diyerek ortaya çıkması “Kim sanatçı?” tartışmasını alevlendirdi. Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Eyüp Musiki Vakfı, kimin sanatçı olmadığına yönelik standartlar belirledi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Türkiye’deki sanatçılara meslek standartları geldi… Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Eyüp Musiki Vakfı arasından imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde “şarkıcı”, “çalgıcı” ve “koro şefi” mesleklerinin ulusal meslek standartları ortaya kondu. 

“ŞARKICI SESLENDİRME ÖNCESİ SESİNİ ISITMALI”

Resmî Gazete’de yayımlanan standartlarda enteresan ifadeler de yer aldı. Mesela “şarkıcı” mesleğine dair bilgiler arasında; şarkıcının, beslenmesini ve uyku düzenini etkinlik tarihini gözeterek ayarlaması, ses organlarını harekete geçirmek/canlandırmak ve sesini ısıtmak için eseri seslendirme öncesinde egzersizler yapması sıralandı. Çalgıcılığın mesleki bilgi ve uygulama becerileri arasında ise incelediği eserler arasından etkinliğin süresini gözeterek çalacağı eserleri seçmesi, çalgısının ve ekipmanlarının türüne göre bakımını yapması, mesleki çalgı türüne göre fiziki ve teknik egzersizler yapması sayıldı. 
Mesleki standartların nitelikli insan kaynağının oluşması için ortaya konduğu belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...