Sanatçılar tabiatı hatırlattı

Sanatçılar tabiatı hatırlattı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yirmi yedi sanatçının tabiata vurgular yaptığı eserleri, Arter’de buluştu... “Locus Solus” isimli grup sergisi, merkezine aldığı doğa fikrini olgular, kurgular ve duygularla ele alıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği sergi, Arter Koleksiyonundan seçilen eserlerin yanı sıra özel üretilmiş işlerin de aralarında yer aldığı mekâna özgü büyük ölçekli çalışmaları bir araya getiriyor. Arter’in 3. ve 4. kat galerilerine yayılan sergideki her bir eser, natürel ile yapay olanın bir arada varlıklarını sürdürmekle yetinmeyip aynı zamanda iç içe geçip çarpıştıkları başlı başına bir dünya sunuyor. Sergide ele alınan tabiat, yerler ile insan ve insan-olmayan varlıklar arasındaki geniş bağlantılar ağı üzerine yeniden düşünme imkânı tanıyor. Hem bir yer hem de bir yolculuk olarak kurgulanan “Locus Solus” sergisi, Latincede “yalnız yer” veya “biricik yer” anlamlarına gelen adını, Raymond Roussel’in aynı adlı romanından alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...