Yıllar sonra saçları incelendi, Beethoven’ın sırları aydınlandı

- Güncelleme:
Yıllar sonra saçları incelendi, Beethoven’ın sırları aydınlandı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bilim adamları, 1827’de ölen dünyaca meşhur besteci Ludwig van Beethoven’ın merak edilen ölüm sebebinin izlerini yıllar sonra ortaya çıkardı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Milletlerarası bir araştırma ekibi, meşhur bestecinin dostları tarafından hatıra olarak saklanan 8 ayrı saç telini inceledi. James Alexander Begg’in başını çektiği araştırmacılar, “Current Biology” adlı bilim dergisinde yayımlanan makalelerinde Beethoven’ın karaciğer hastalığına genetik yatkınlığı olduğunu ve sanatçının ölümünden en az aylar önce bir hepatit B enfeksiyonu geçirdiğini bulduklarını duyurdu.

Araştırma Beethoven soyadını paylaşan Belçika’daki Flaman bir ailenin ünlü besteciyle hiçbir genetik bağı olmadığını ortaya koydu. Aile fertleri, besteciyle biyolojik olarak akraba olmadıklarını öğrendiğinde şoke oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...