Rus şair sevdiklerinin yanında öldü

Düzenleyen:
Rus şair sevdiklerinin yanında öldü

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Diktatörlüğü devrinde Stalin’i kıyasıya eleştiren Rus şair Yevtuşenko, ani kalp durması sebebiyle 85 yaşında hayatını kaybetti.

Meşhur Rus şair Yevgeni Yevtuşenko, önceki gün ani kalp durması neticesinde 85 yaşında ABD’de hayatını kaybetti. Yevtuşenko’nun eski eşi Mariya Novikova “Sevdiklerinin yanında, ani kalp durması sebebiyle, uykusunda hayatını kaybetti” diye konuştu. Yevtuşenko, eski Sovyetler Birliği’nde Joseph Stalin’i eleştiren şiirliyle şöhrete kazanmıştı. Nazım Hikmet ile yakın dostluğu olan Rus şair Yevtuşenko, onun için ‘Nazım’ın Yüreği’ adlı bir şiir kaleme almıştı.1932 yılında Sibirya’da doğan Yevtuşenko’nun ilk şiiri 17 yaşındayken neşredildi. Yevtuşenko, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla, ABD’nin Oklahoma eyaletindeki Tulsa Üniversitesi ile anlaşarak ailesiyle birlikte ABD’ye gitti. Üniversitede edebiyat dersleri veren Yevtuşenko, bugüne kadar ABD’de yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...