Perili Köşk'te sergi: İngiliz sanatçı Collishaw Boğaziçi’nden ilham aldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Perili Köşk'te sergi: İngiliz sanatçı Collishaw Boğaziçi’nden ilham aldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Güncel sanatın önemli isimlerinden İngiliz sanatçı Mat Collishaw, yapay zekâ teknolojileri ile farklı disiplinleri birleştirdiği eserlerini “Aritmi” adlı sergiyle Perili Köşk’teki Borusan Contemporary’de yarından itibaren sergilemeye başlıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Collishaw, tabiatın bozulmakta olan ritmini görselleştiriyor. İngiliz sanatçı, sergideki yeni eserlerinde İstanbul Boğazı’nı referans kabul ediyor. Collishaw’un “Pandora” isimli çalışması Boğaz’dan ilham alıyor. Sanatçı, Haeckel’ın deniz yaratıkları illüstrasyonlarıyla Albrecht Dürer’in “Mahşerin Dört Atlısı” adlı ahşap baskısını yapay zekâ yardımıyla dönüştürerek özgün bir illüstrasyon üretiyor. Sanatçının imza işi olan zoetrop formatında kurguladığı çarpıcı enstalasyonu “Çınlayan Sirenler” ise denizanası türlerinin doğal ritimleri dışındaki aşırı çoğalmalarını vurguluyor.  Sergi hakkında konuşan Mat Collishaw, iklim değişikliğinin gezegenin çehresini dramatik bir şekilde dönüştürdüğünü savunarak “Belirgin emareleri ve Borusan Contemporary’nin İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki istisnai konumunu dikkate alan bir sergi oluşturmaya çalıştım. Dünyanın içine düştüğü vahamete ilişkin bilgi eksikliği bulunmuyor, ancak çözüm kısmında bir sorun olduğu aşikâr” diyor.  

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...