Osmanlı hasreti basit nostalji değil

Osmanlı hasreti basit nostalji değil

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yönetmen Nazif Tunç, sinema eserlerinin yanında kurduğu Halk Sahne ile artık tiyatro seyircisine ulaşacak.

MURAT ÖZTEKİN

Halk Sahne’nin ilk oyunu olan “Ah Tuna Vah Tuna” ise Balkanlarda Osmanlıya duyulan hasreti, bir sevdalı yol hikâyesiyle tasvir edecek. Yönetmen Murat Akdağ’ın yazar Hüseyin Süleyman’ın bir hikâyesinden tiyatroya adapte ettiği oyun, sevdiğini arayan Zeynep adlı bir kadın ve Aliş adlı adam üzerinden, Türkiye ve Balkanlar arasındaki gönül bağına vurgu yapıyor.

ADALET ARAYIŞI VAR

11 Şubat akşamı Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gala yapacak oyunu anlatan yönetmen Murat Akdağ “Balkanlardaki Osmanlı hasreti, basit bir nostalji değil. Bu aslında Osmanlının adaletine de duyulan bir özlem. Çünkü Osmanlı Devleti, insanların birlikte yaşayabildiği güzel bir idari sistem geliştirdi. ‘Ah Tuna Vah Tuna’ ise bu hasretin diri tutulmasına ve birtakım çabalara dönüşmesine dair bir eser…” diye konuşuyor. Köy seyirlik tiyatro geleneğiyle çağdaş gösterim tekniklerinin birleştirilerek seyirciye sunulduğu oyunda altı oyuncu rol alıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...