Oscar hayali yine başka bahara kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Oscar hayali yine başka bahara kaldı

Kültür - Sanat Haberleri

2023 Oscar ödülleri için 'kısa aday listelerini' ilan eden Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin “En İyi Uluslararası Film” kategorisine, Türkiye’nin adayı olan yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun “Kerr” filmi giremedi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2023 Oscar ödülleri için “kısa aday listelerini” ilan etti. Akademi; belgesel, uluslararası film, makyaj, müzik, kısa animasyon gibi 10 kategoride adayları açıklandı. “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde ise 92 ülkeden 15 film seçildi. Ancak Türkiye’nin adayı olan yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun “Kerr” filmi, “kısa listeye” alınmadı. Böylece Türkiye’nin Oscar hayali başka bahara kaldı. Türkiye, ilk defa 1964 yılında, yönetmenliğini Metin Erksan’ın yaptığı “Susuz Yaz” filmi ile Oscar’a başvurdu. O günden bugüne Türkiye’nin hiçbir adayı Oscar alamadı.

TAŞRA GERİLİMİ

“Kerr” filmi, babasının cenazesi için gittiği kasabada bir cinayete şahitlik eden Can adlı adamın gerilim dolu hikâyesini merkezine alıyor. Hayattaki tekrarlara vurgu yapılan düşük tempolu eserden bazı sosyolojik ve politik eleştiriler de çıkarılabiliyor. Filmde Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın, Gafur Uzuner ve Ali Seçkiner gibi oyuncular rol alıyor. Öte yandan Oscar’ın “En İyi Uluslararası Film” kategorisindeki “kısa listesine” ilk defa Pakistan’dan bir film (“Joyland”) alındı. Oscar ödülleri gelecek sene 12 Mart’ta da Los Angeles’ta yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...