Oppenheimer kısa filmcilere ilham verecek

Oppenheimer kısa filmcilere ilham verecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sabancı Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü yapılacak Kısa Film Yarışması’nın kanaat liderliğini meşhur Danimarkalı belgesel yönetmeni Joshua Oppenheimer üstlendi.

Yönetmen, “Ayrımcılık” temasıyla tertiplenen yarışmada, eserleriyle genç sinemacılara ilham verecek. Dünyanın en önemli festivallerinde pek çok mükâfata layık görülen Oppenheimer, eserleriyle ayrımcılığa maruz kalanların hikâyelerini görünür kılıyor. Kısa Film Yarışması’nın bu yılki teması ile alakalı görüşlerini ifade eden Joshua Oppenheimer, “Ayrımcılık yaptığımızda aynı zamanda kendi insanlığımızı da yok ederiz. Daha kırılgan gruplara kalbimizi kapatırız” dedi. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvurular 16 Kasım’a kadar devam edecek. Yarışmaya ayrımcılık problemini anlatan en fazla 5 dakika uzunluğundaki filmler başvurabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...