Dikkatli izleyiciler Oppenheimer filminde tarihsel bir hatayı fark etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dikkatli izleyiciler Oppenheimer filminde tarihsel bir hatayı fark etti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gişe rekorları kıran Oppenheimer filmi tüm dünyada büyük ses getirirken, sosyal medyada bazı dikkatli izleyiciler, filmdeki tarihsel bir hatayı gün yüzüne çıkardı. İşte Oppenheimer'daki 'bayrak' hatası.

Merakla beklenen iki büyük yapım, 'Barbie' ve 'Oppenheimer' filmleri aynı gün vizyona girdi. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan Oppenheimer, ön gösterimde 10 milyon dolardan fazla hasılat topladı. Film, biyografi türünde ve atom bombasının geliştirilmesini anlatıyor.

Dünyanın dört bir yanında 'Barbie mi Oppenheimer mi' anketleri ve araştırmaları yapılırken, Oppenheimer filmiyle ilişkili yeni bir gelişme yaşandı. Oppenheimer'da tarihsel bir hata yapıldığı anlaşıldı.

Oppenheimer filminin yönetmeni Cristopher Nolan, Inception ve Tenet gibi akıllara durgunluk veren gerilim filmlerindeki ayrıntıları yapan keskin gözüyle tanınır. Ancak görünüşe göre izleyiciler, yeni filmde küçük bir hatayı çoktan fark etmişler. 

YANLIŞ BAYRAK KULLANILDI İDDİASI

1945'te geçen bir sahnede, ünlü aktör Cillian Murphy'in canlandırdığı J. Robert Oppenheimer karakteri, ellerinde Amerikan bayrakları sallayan bir kalabalığın ortasında. Sorun şu ki, bayrak 50 eyaleti temsil eden 50 yıldızlı mevcut ABD bayrağı. Ancak 1945'te ABD, Alaska ve Hawaii hariç 48 eyaletten oluşuyordu ve 1959 yılına kadar 48 yıldızlı bir bayrak kullanılmaktaydı. 

Dikkatli izleyiciler Oppenheimer filminde tarihsel bir hatayı fark etti

Oppenheimer filminde kullanılan ABD bayrakları

Filmi izleyenler, tarihsel hatayı sosyal medyada yazdı. Ancak bir kullanıcı ise bunun kasıtlı olarak yapılmış olabileceğine dair ikna edici bir açıklama yaptı: "Şahsen bunun kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum, çünkü renkli sahneler Oppenheimer'ın bugünkü hatırası olan bakış açısındandı. Bu, 50 yıldızlı bayrağın kurulmasından sonraydı".

(Kaynak: Radio Times)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...