O sahneler yeniden canlandırıldı

Düzenleyen:
O sahneler yeniden canlandırıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sinemanın kült eserlerinin, hafızalara kazınan 45 sahnesi yeniden canlandırılıp “Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj” sergisinde bir araya getirildi.

Kaybedenler Kulübü’nün melankolik havası, ‘Titanik’in romantizmi, ‘Büyük Lebowski’nin boş vermişliği... Bunlar gibi çok sayıda kült filmin hafızalara kazınan sahneleri İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri tarafından yeniden canlandırılıp, fotoğraflandı. Sonrasında bu karelerden meydana gelen kolajlar, “Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj” adlı bir sergide bir araya geldi. Öğrencilerin, kendi seçtikleri filmlerin sinematografik derinliği olan bir sahnesini yeniden kurgulayarak fotoğrafladıkları çalışmalarının yer aldığı sergi, İstanbul Şehir Üniversitesi Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. 
KARE KARE HİKÂYELER
Öğretim görevlisi Elif Gülen öncülüğünde hayata geçirilen sergide 45 çalışma yer alıyor. Hazırladıkları sergiyi anlatan Elif Gülen “Sinema ile fotoğrafın ortak noktalarını ortaya koymaya çalıştık. ‘Bir hikâyeyi belli bir kare veya zamana nasıl sığdırabiliriz’ sorusunun cevabını aradık” diye konuştu. Çekimlerin çok farklı yerlerde yapıldığını söyleyen Gülen “Filmin sahnelerine göre iç ve dış mekânda çalışıldı. Yakın çekimler yaparak, gerçekleştirmesi zor olan sahneler de bile başarılı neticeler aldık” ifadelerini kullandı. Sergi, 8 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Sergide yönetmen Roy Andersson’ın kült filmi ‘İkinci Kattan Şarkılar’, Rezzan Tanyeli’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Pazarları Hiç Sevmem’, James Cameron’ın çektiği ‘Titanik’, Nejat İşler ve Yiğit Özşener’in müthiş performansına sahne olan ‘Kaybedenler Kulübü’ gibi Türkiye ve dünya sinemasından önemli eserlerin kareleri 
görülebiliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...