Netflix fiyatını yarı yarıya indirecek paketi ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, Engadget
Netflix fiyatını yarı yarıya indirecek paketi ortaya çıktı

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / The Verge, Engadget

Popüler internet TV ağı Netflix, üst üste yaptığı zamların ardından tepki çekince daha uygun fiyatlı ama reklamlı bir paket üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuştu. Şirketin, reklamlı abonelik paketinin fiyatı da ortaya çıktı.

Dünya genelinde en çok kullanılan internet TV ağı Netflix, abonelerini rakiplerine kaybettiriyor. Disney+, Amazon Prime Video gibi rakip video akış platformları, Netflix paketlerinin yarısı kadar abonelik ücreti isteyince ön plana çıkmaya başladı. Disney+ abonelik fiyatı aylık 34,99 TL, Amazon Prime Video’nun fiyatı 7,99 TL. Netflix’in abonelik fiyatları ise şu şekilde; 

  1. Temel Plan 37.99 TL,
  2. Standart Plan 57.99 TL,
  3. Özel Plan 77,99 TL. 

NETFLİX REKLAMLI PAKETİNİN FİYATI ORTAYA ÇIKTI

Yıllardır internet TV ağı denilince akıllara gelen ilk platform olan Netflix, Disney+ ve Amazon Prime Video’nun bazı ülkelerde Netflix’in önüne geçmesinin ardından hamle yaptı. Şirket, geçtiğimiz aylarda reklam destekli bir abonelik planı başlatacaklarını duyurdu. 

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times’ın haberine göre Netflix, bu yılın sonunda reklamlı abonelik paketini kullanıcılara sunmayı planlıyor. Habere göre, Netflix’in bu kadar hızlı bir şekilde harekete geçmesinin sebebi ise son 10 yıllık tarihinde platformun ilk defa abone kaybetmesi. 

New York Times’ın haberine göre, Netflix’in kullanıcılara sunacağı reklamlı abonelik paketinin fiyatı 7 ila 9 dolar arasında olacak. Temel paketin küresel fiyatının 15 dolar olduğunu düşündüğümüzde, Türkiye’de reklamlı paketin fiyatının 18-20 TL civarında olması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: The Verge, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...