Necip Fazıl'ın anısına Edebiyat ödülleri verildi

Necip Fazıl'ın anısına Edebiyat ödülleri verildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Nuri Pakdil: "Sayısal üstünlüğün getirdiği siyasal iktidarlardan hiçbiri, kültürel üstünlüğe sahip olmadığı sürece kalıcı olamaz"

Edebiyat ve fikir hayatımızda bir gelenek oluşturması ve üstad Necip Fazıl'ın kültürel ve manevi mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi'nin Haliç kongre Merkezi'nde düzenlediği 'Necip Fazıl Kısakürek Edebiyat Ödülleri' sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da teşrif ettiği ödül töreni, Türkiye'nin önde gelen edebiyat ve fikir erbabı ile siyaset dünyasını da bir araya getirdi. Etkinlikte, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
Cumhuriyet dönemi fikir ve edebiyat dünyamızın kutup yıldızı üstad Necip Fazıl'ın anısına hayata geçirilen ödüllerin ilkine eserleriyle şiirde Hüseyin Atlansoy, "Hikaye" alanında Güray Süngü, "fikir-araştırma" alanında Prof. Gülru Necipoğlu ile Prof. Dr. İsmail Erünsal da ödül almaya hak kazandı. Atlansoy'un ödülünü, Necip Fazıl'ın oğlu Mehmet Kısakürek verdi. nbsp;Necip Fazıl Saygı Ödülü'nün sahibi ise eserleri ve fikirleriyle kültür dünyamızın bir başka önemli ismi Nuri Pakdil oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Necip Fazıl Kısakürek'in statükonun gölgesinde kendisine itibar ve şöhret devşirenlere karşı adeta yapayalnız kaldığını, arkasına Türkiye'deki hatta dünyadaki ideolojileri alıp oradan kendisine şöhret devşirenlere karşı kendi milli değerlerine sımsıkı sahip çıkıp ayakta kalabildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün eğer 'yeni Türkiye' diyebiliyorsak, 'büyük Türkiye' diyebiliyorsak, bunda Necip Fazıl'ın izi vardır, eseri vardır, alın teri, gayreti, mücadelesi vardır" dedi. Necip Fazıl Saygı Ödülü'nün sahibi Nuri Pakdil'in ödülünü takdim etmek için kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Pakdil'e sarılarak kucaklaştı. Erdoğan, daha sonra Pakdil'in ödülünü takdim etti. Nuri Pakdil, yaptığı konuşmada sayısal üstünlüğün getirdiği hiçbir siyasal iktidarın kültürel üstünlüğe sahip olmadığı sürece kalıcı olamayacağını kaydederek, kültürel değerlerini yeni nesillere aktaramayan halkın varlığını sürdüremeyeceğini ifade etti. nbsp;
Necip Fazıl'ın anısına Edebiyat ödülleri verildi

İş adamı Ethem Sancak, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, günün anısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzerinde Necip Fazıl'ın eserlerinden mısraların yer aldığı tablo hediye etti.
Necip Fazıl'ın anısına Edebiyat ödülleri verildi

Necip Fazıl Saygı Ödülü''ne layık görülen yazar Nuri Pakdil'in ödülü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...