Mültecilerin trajedisi için sanatçı haykırışı

Düzenleyen:
Mültecilerin trajedisi için sanatçı haykırışı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

40 sanatçının “yurtsuzlaşmak” temalı serbest çalışmaları İstanbul Trienali çerçevesinde, Maksem - Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisinde sergileniyor.

Savaşlar, işgaller ve baskılar yüzünden evlerini terk edip başka ülkelere gitmek zorunda kalan insanların trajedisinin ele alındığı “3. Uluslararası İstanbul Trienali” başladı. Maksem - Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisinde kavramsal ve aktüel sanat eserlerinin sergilendiği trienalde, çok sayıda ülkeden 40 sanatçının “yurtsuzlaşmak” ana teması üzerine serbest çalışmaları yer alıyor. Trienalin küratörü Hülya Yazıcı, farklı disiplinden sanatçıları davet ederek ortak bir tema meydana getirdiklerini söyledi. Yazıcı, “Bu coğrafyada yaşanan insan hakları ihlalleriyle, savaşlarla ve mültecilikle ilgili bir sergi gerçekleştirdik. Sanatçılarımızın çoğu bu olguyu derinden yaşamış insanlar” dedi. Yakında gerçekleşen bir savaşa duyarsız kalınamayacağını söyleyen Yazıcı, şöyle konuştu: “Bu konularda konuşmak bile gerçekten zor. İnsanlık tarihinden bugüne 50 bin yıl geçmesine rağmen ilkel duygular hiç törpülenmemişe benziyor. İnsanlar medeniyetler kuruyorlar ve bir anda yıkabiliyorlar, insanlığın kadim bilgilerini bir anda yok edebiliyorlar. Asırlar geçiyor ve insan hâlâ aynı insan olarak kalıyor. O ilkel tarafımızı bir türlü bir onaramıyoruz. Bazı insanların silahları var ve onlar öldürüyorlar, sanatçıların da sanatı var ve yanlışa böyle reaksiyon veriyorlar.” Trienalde eserleri sergilenen Ahmet Özel de, serginin konusunun tüm dünyanın yüreğini dağlayan bir konu olduğunu, sanatçıların sanat eserleriyle haykırışlarını, dünyada yaşanan trajediye karşı bir söz söylemek istediklerini vurguladı. “3. Uluslararası İstanbul Trienali”nde sergilenen eserler 25 Eylül’e kadar Maksem - Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisinde görülebilecek. AA

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...