Muhalif Çinli sanatçı Türkiye’ye geliyor

Düzenleyen:
Muhalif Çinli sanatçı Türkiye’ye geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Siyasi çıkışlarıyla tanınan Çinli sanatçı Ai Weiwei, aktüel problemlere dikkat çektiği eserlerini İstanbul’da görücüye çıkaracak.

Çin’de yetişen en tanınmış sanatçılarından biri olan Ai Weiwei, Türkiye’deki ilk sergisini açmak için İstanbul’a geliyor. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Weiwei’nin sergisi, 12 Eylül’de kapılarını açacak. Çinli muhalif şair Ai Qing’in oğlu olan Ai Weiwei’in porselen çalışmalarına odaklanan sergi, sanatçının hem hayat hikâyesinin, hem de onun el sanatlarına bakışını gözler önüne serecek. “Lafını esirgemeyen” bir sanatçı olan Weiwei, eserlerinde siyasi ve kültürel mevzulara tenkitler getiriyor. Sanatçı, günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla sanatseverlere aktarıyor. Ai Weiwei’in Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesindeki sergisi, porselen alanında 100 eser bulunan antolojisiyle sanatçının özgün çalışmalarını keşfetme imkânı sağlayacak. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...