Meyan kökü ve demirhindi

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı Osmanlı şerbetleri, oruçta bütün gün boyunca doygunluk hissi veriyor, susamayı azaltıp kan şekerini düzenliyor.
Son yıllarda Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen Osmanlı şerbetleri, sağlıklı, rahat bir ramazan geçirmek isteyenlerin tercihi oldu. RB Et Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, yıllar süren bilgi ve birikimlerini paylaşarak Ramazan da özellikle demirhindi şerbeti ve meyan kökü şerbetinin tüketilmesi gerektiğini söyledi. Yıllardır Ramazanda ve her zamanda bu şifalı içecekleri masalardan eksik etmediklerini ifade eden Ramazan Bingöl, "Bu yılda iftar menümüzün olmazsa olmazlarından 'Demirhindi Şerbeti'. Ayrıca yapımının oldukça kolay olması sebebi ile evlerimizde de hazırlayabileceğimiz gibi birçok farklı mekânda da karşınıza çıkıyor. Meyankökü şerbeti ise en az demirhindi şerbeti kadar faydalı ve doğal. Özellikle Türkiye'nin en sıcak illeri arasında gösterilen Şanlıurfa ve civar ilerinde yıllardır sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için meyan kökü şerbeti tercih ediliyor. Birçok şehirde Ramazan dediğimizde aklımıza ilk gelen meyan kökü şerbeti oluyor.
Kültür Sanat Servisi