Maziyle gelecek tuvallerde buluştu

Maziyle gelecek tuvallerde buluştu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dört ressamın eserlerini bir araya getirdiği “Geçmişten Geleceğe Kültür Sanat Sentezi’’ adlı resim sergisi, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı.

MURAT ÖZTEKİN

Ressam Sevinç Erdoğan Karatepe, Ekber Yeşilyurt, Aysel Koçak ve İsmet Korkmaz’ın; Osmanlı Dönemi ve günümüz gelenek göreneklerinin yer verildiği natürmort, yağlıboya, kaligrafi tekniğiyle oluşturduğu eserler resim meraklılarının beğenisine sunuldu. Ressam Yeşilyurt, “İkisi benim öğrencim olmak üzere 4 arkadaş bu sergiye katıldık. Konumuzu dünden bugüne yöresel giyim kuşam aracılığı ile sağlanan iletişim ve Türk gelenekleri olarak işledim. Teknolojinin henüz gelişmediği dönemlerde örneğin kadınların baş bağlamalarıyla verdikleri mesajları dikkate aldım. Ben de öğrencilerimi modern resimden uzak tutmaya çalışıyorum çünkü geçmişin izinde kalmalarını istiyorum” dedi. 60 eserin yer aldığı sergi, 28 Eylül’e kadar açık kalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...