Kötü kraliçe 'ab-ı hayat'ın peşinde…

Kötü kraliçe 'ab-ı hayat'ın peşinde…

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Evliya Çelebi'nin peşine düşen kötülüklerin kraliçesi, 400 yıl sonra onu İstanbul'da bulur.

Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu: 'Ab-ı hayat'ı (ölümsüzlük suyu) arayan Evliya Çelebi 17. yüzyılda Nil nehri kıyısında aradığını bulur, ancak kötü kraliçe buna izin vermez ve Evliya Çelebi uzun bir uykuda bulur kendini. Uyandığında ise kendisini iki kıtanın kesiştiği İstanbul'da bulur. 21. yüzyılda uyanan Evliya Çelebi'ye, ölümsüzlük suyunu 400 yıl önce onunla beraber içen dostu ve en yakını "Kazcağız" yol arkadaşı olur. Ancak, Evliya Çelebi'nin peşine düşen kötü kraliçe, Evliya Çelebi'ye İstanbul'da da rahat vermez. Amacı ölümsüzlük suyu ile beraber yenilmez gücün sahibi olmaktır.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Tarzan: Reinhard Klooss'un yönettiği nbsp;animasyon filmi Tarzan'da, Afrika ormanlarında helikopter kazasında ormanda tek başına kalan çocuğun hayatta kalışının hikayesini izleyeceksiniz.
Serena: nbsp;Yeni yerleştikleri Kuzey Karolina'da sıfırdan bir hayata başlayan nbsp;Serena kocasına asla bir çocuk veremeyeceği gerçeğiyle karşılaşır.
Unutma Beni İstanbul: Film, altı film aracılığıyla İstanbul'un pek çok ulusun kolektif hafızasında bırakmış olduğu kültürel etkileri gözler önüne serebilmek amacıyla gerçekleştirilmiş.
Kirli Para : Michael R. Roskam'ın yönettiği filmin konusu: nbsp;Bob Saginowski adlı barmen nbsp;çöpte bir pitbull yavrusu bulunca hayatı değişir. nbsp;Köpeğin gerçek sahibi çıkınca işler karışır.
Olur Olur: Bal Gibi Olur: Ali, sevdiği kız Azra'yı hiç bir şekilde ikna edemeyeceğini nbsp;anlayınca internette karşısına çıkan nbsp;Yaşam koçu Zihni'den teknikler öğrenir.
On Yılda Bir: İnşaat 2: On yıl hapis yatan Ali ve Sudi kıyıya iki cesedin vurmasıyla başları yine belaya girer. Başka bir ülkeye gitme plânı yaparlarken cesetlerin arkası yine çorap söküğü gibi gelir.
Yıldızlararası: nbsp;Dünya hayatı bitmek üzeredir. Bir grup uzay araştırmacısı yıldızların ötesinde yeni hayat aramaya çıkar.
Asfalt Çiçekleri: nbsp;Ressam olan Hasan'ın, Fransa'dan doğuya yolculuğuna çıkan Asfalt Çiçekleri adlı müzik grubundaki Haifa ile karşılaşması, hayatını değiştirir. nbsp;
Deniz Seviyesi: Damla, New York'ta yaşayan başarılı bir iş kadınıdır. Emlak satışı için Ayvalık'a gelir. Unutamadığı eski bir arkadaşı ile karşılaşır. nbsp;
Uzun Yol: Nihat Seven'in yönettiği filmin konusu: Kaçarak evlenen Gülten'in kamyon şoförü eşi, eski alışkanlığı olan kumara yönelir. Sıkıntılı bir hayat başlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...