Netflix, milyonları kaçıracak uygulamayı hayata geçiriyor: Ek ücret alacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix, milyonları kaçıracak uygulamayı hayata geçiriyor: Ek ücret alacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyanın en popüler internet TV ağı Netflix, aylar önce ortaya çıkan uygulamasından geri adım atmadı. 2022 yılı içerisinde 1 milyon abonesini kaybederek kendi tarihinde rekor kıran platform, hesap paylaşımı yapanlardan ek ücret alacak.

Netflix, beleşçi arkadaşları üzecek kararından geri adım atmayarak 2023 yılında tüm dünyada uygulamaya koyacağını açıkladı. Bu uygulama, hesap paylaşımıyla ilgili. Pek çok Netflix abonesi, hesap bilgilerini arkadaşlarıyla ya da tanıdığı kişilerle paylaşarak onların da Netflix'te yayınlanan programları izlemesine yardımcı oluyor. Ancak Netflix, dünya üzerinde milyonlarca kişinin yaptığı bu 'yardımlaşmayı' istemiyor. Çünkü hesap paylaşımı Netflix'in daha az aboneye sahip olması anlamına gelmekte. Bu nedenle şirket, hesap paylaşımını önleyecek bir adım atmaya çok yakın. 

Netflix, 2023 yılından itibaren hesabını başkalarıyla paylaşan kişilerden ek ücret almaya başlayacak. Hane dışındaki kullanıcıların Netflix’i kullanması halinde ‘ek üye fiyatlandırılması’ yapılacak. Netflix, hesap paylaşımını önleyen uygulamasını geçtiğimiz ay aylarında Şili, Kosta Rika ve Peru'da test etmeye başlamıştı. 

Geçtiğimiz aylarda, hesaplarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılardan ücret almak için yeni bir 'ev ekle' özelliğini test etmeye başlayacağını duyuran Netflix, böylece kendine yeni bir gelir kapısı elde etmiş oldu.

NETFLIX UZAKTAN OTURUM KAPATMAYI DA BAŞLATIYOR

WhatsApp ve Telegram gibi sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları uzaktan oturum kapatma işlevini kullanıcılarına sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir cihazın başında olmasa bile telefonu üzerinden tek tıklamayla isterlerse tüm cihazlardaki isterlerse sadece belirli cihazlardaki oturumlarını kapatabiliyor.

Netflix de tıpkı sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları gibi uzaktan oturum kapatma seçeneğini başlatıyor. Geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada şirket, “Bugünden itibaren Erişim İzinleri ve Cihaz Yönetimi özelliğini kullanıma sunuyoruz. Bu yeni özellik, hesabınızda yakın zamanda izleme etkinliği için kullanılmış cihazların tümünü görüntülemenize ve belirli cihazlardaki oturumunuzu sadece bir tık ile kapatmanıza imkân tanıyacak. Üyelerin hesaplarının güvenliğini sağlamasına yardımcı olması amacıyla uzun zamandır talep edilen bu özellik, artık dünya genelindeki tüm üyelerimiz tarafından web üzerinden kullanılabilir.” ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...