Kitap Kumbarası Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü

/ Kaynak: AA
Kitap Kumbarası Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Siirt'te Kitap Kumbarası projesi kapsamında vatandaşların kumbaralara bıraktığı kitaplar, Suriyeli öğrencilere verildi.

Siirt'te, "Kitap Kumbarası" projesi kapsamında vatandaşların kumbaralara bıraktığı kitaplar, Suriyeli öğrencilere verildi.


Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce 2 yıl önce hayata geçirilen "Kitap Kumbarası" projesiyle kentin farklı yerlerine konulan kumbaralarda toplanan kitaplar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şeker ile Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İdris Yolbaş tarafından götürüldüğü 14 Eylül Ortaokulu'ndaki Suriyeli öğrencilere dağıtıldı.


Okul müdürü İdris Yolbaş, törende yaptığı konuşmada, köy okullarının kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattıkları projede bu yıl toplanan kitapları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Türkçe öğrenen Suriyeli öğrencilere ulaştırmayı kararlaştırdıklarını söyledi.


Vatandaşların, ihtiyaç fazlası kitapları kumbaralara bıraktığını ifade eden Yolbaş, "Kumbaralarda biriken kitapları genellikle köy okullarına dağıtıyorduk. Bugüne kadar 30'dan fazla köy okuluna kitap desteğinde bulunduk. Bu yıl ise Türkçe öğrenen Suriyeli öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz" dedi.


14 Eylül Ortaokulu Koordinatörü Mehmet Faruk Süzgün de 120 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü geçici eğitim merkezinde 10 öğretmenin görev yaptığını belirtti.


Suriyeli öğrencilerin desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Süzgün, şöyle konuştu:
"İHH İnsani Yardım Vakfı başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin ve Siirtli esnafın merkezimize büyük katkıları var. Bugün de Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 'Kitap Kumbarası' projesi kapsamında merkezimize kitap desteğinde bulunuldu. Kitapları dağıttık. Çocuklar çok sevindi. Bu tür desteklerin devamını bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...