'Kayıp Anayasa' hakkında ilk çalışma

'Kayıp Anayasa' hakkında ilk çalışma

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tarihçi Prof. Dr. Cemil Koçak’ın 1961 Anayasası’nın gölgesinde kalan 1960 yılındaki ilk anayasa tasarısı hakkında yapılmış ilk araştırma olan “27 Mayıs’ın Kayıp Anayasası” adlı eseri okurla buluşuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Prof. Dr. Cemil Koçak'ın kaleme aldığı, "27 Mayıs’ın Kayıp Anayasası" kitabı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Ordinaryüs Prof. Dr. Sıddık Sami Onar başkanlığında kurulan komisyonca hazırlanan 27 Mayıs’ın ilk anayasa tasarısı hakkında yapılmış titiz bir çalışma olarak Türkiye’nin yakın siyasi tarihine ışık tutuyor. VakıfBank Kültür Yayınlarının neşrettiği eser “Siyasal Zihniyet” ve “Toplumsal, Sosyal ve Ekonomik Zihniyet” başlıklı iki kısımdan oluşuyor. Kitap; 27 Mayıs 1960 anayasa tasarısının ne olduğuna, neleri ihtiva ettiğine; siyasal, toplumsal, sosyal ve ekonomik anlayışına, 1961 Anayasası ile aralarındaki benzerlik ve farklılıklara dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...