Kartal Belediyesi'nden Metin Akpınar'a onur ödülü

Kartal Belediyesi'nden Metin Akpınar'a onur ödülü

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından usta tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Akpınar'a onur ödülü verildi.

Burcu Soyal
Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından usta tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Akpınar'a onur ödülü verildi. Düzenlenen söyleşi sonrası Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ünlü tiyatrocu Metin Akpınar'a onur ödülünü takdim etti. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Metin Akpınar seyircilerin sorularını cevaplandırdı. Akpınar, "Sanat nedir?" sorusunu kendine göre yorumlayarak, "Doğa-insan, insan-toplum ilişkilerini irdeleyen olguya kısaca sanat diyoruz. Sanatın her dalı var. Yani söyleyecek sözü olan düşüncesini her yere yazabilir. Kağıda yazılabilir, beyaz cama yazılabilir, bunların hepsi sanattır" diye cevap verdi. Kitap okumayı da nasihat eden Akpınar, "Dikkat ediyorum, vatandaşlar sinema ve televizyondan dışarıya çıkamıyor, kitap diye bir şey var, alın okuyun! Televizyon niçin aptal kutusu olarak nitelendiriliyor. Çünkü, onu izlerken beyniniz şeker yakmıyor. Oysa bir kitap okurken cayır cayır şeker yakıyorsunuz, onun için kitap okuyun." diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...