‘Kardaş’ gözünden 15 Temmuz gecesi

Düzenleyen:
‘Kardaş’ gözünden 15 Temmuz gecesi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Hain bir darbe teşebbüsü ve ardından demokrasi destanına sahne olan 15 Temmuz, Malatya Uluslararası Film Festivali’ne de tema oldu.

Hain bir darbe teşebbüsü ve ardından demokrasi destanına sahne olan 15 Temmuz, Malatya Uluslararası Film Festivali’ne de tema oldu. Bu sene 9-16 Kasım tarihleri arasında 7.si tertiplenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde, artık her yıl bir belgeselin yapımı üstlenilecek. Festivalin bu yılki belgesel teması da 15 Temmuz Darbe Girişimi olacak. Bu çerçevede çekilen 15 Temmuz belgeseli için çalışmalar sürüyor. Azerbaycanlı meşhur yönetmen Elçin Musaoğlu imzası taşıyan belgesel, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan hadiseleri kardeş ülke Azerbaycan gözüyle beyazperdeye taşıyacak. Azerbaycanlı sanatçı, iş adamı ve bazı vatandaşların o geceye dair izlenimlerini içeren dokümanter film, Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların 15 Temmuz’da yaşadıkları çarpıcı olayları da şahitlerin gözünden aktaracak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...