Kaçak avlanmaya illüstrasyonlu mesaj

Düzenleyen:
Kaçak avlanmaya  illüstrasyonlu mesaj

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İllüstratör Aybars Yücel, “Extinction” (Neslin Tükenişi) adlı projesiyle sayıları git gide azalan yabani hayvanlara, çizimle dikkat çekiyor.'' dedi

Mahmut Özay İSTANBUL
İllüstratör Aybars Yücel, “Extinction” (Neslin Tükenişi) adlı projesiyle sayıları git gide azalan yabani hayvanlara, çizimle dikkat çekiyor. Sulu boyayla çizdiği hayvan illüstrasyonlarını birer asetat kâğıdının üzerine yerleştiren Yücel, ardından sembolik olarak ormandaki yerlerine geri koydu ve ortaya çarpıcı bir fotoğraf serisi çıktı. Projenin fikri, Yücel’in kamp yapmak üzere ormana gittiği zamanlara dayanıyor. Sanatçı Yücel, “Ansızın düştü aklımıza, kaçtık tabiata. Yalnızdık. Cırcır böceklerini duyabilmek için dinledik ormanı, yoktular. Toprağa dokunduk, nefes alan yoktu. Gökyüzüne baktık, kuşlar yoktu. Ağaçların arasından derinlere yürüdük, korkulacak hiçbir şey yoktu. Tüketmiş ve tükenmiştik” diye konuştu. Yücel bu sanat projesinin maksadını ise şöyle izah ediyor: “Bir zamanlar orada olduğunu bildiğimiz canlıları, bir defa daha hatırlamak adına çizmeye, söylemeye, anlatmaya koyulduk. Bu projeyi, hayatın resmini rafa kaldırmaktan korkarak; kaçak avlanmaya, soyu tükenmekte olan canlılara ve tabiatın talan edilişine dikkat çekmek için başlattık. Bizim elimizden ‘olanı göstermek’ geldi.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...