Jandarma merkez binası ‘Kültür’lenecek

Düzenleyen:
Jandarma merkez binası ‘Kültür’lenecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Eski jandarma yerleşkesine geçeceklerini açıklayan Nabi Avcı, Bakanlığın Ulus’ta restore edilen binasının da müze olacağını söyledi.

Damla Peker ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 Temmuz’da çatışmaların yaşandığı Jandarma Genel Komutanlığı’nın yerine taşınacak. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ulus’taki Kültür Bakanlığının merkez binasının restorasyonunun tamamlandığını hatırlatarak “1926 yapımı bir bina, çok da güzel restore edildi. Biz inşallah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısındaki jandarma yerleşkesini alacağız. Ulus’taki o merkez binayı da müze yapacağız” dedi. Müze depolarında sergilenmeden bekleyen pek çok eser olduğuna değinen Avcı, bunları tematik tasnife tabi tutarak yeni müzeye taşımak istediklerini söyledi. Jandarma binasının da biraz elden geçmesi gerektiğini kaydeden Avcı, yaza kadar taşınmış olacaklarını ifade etti.

Sanatçıların telif hakları konusunda bugüne kadar 4 çalıştay gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı “Yeni telif hakları yasası inşallah sanatçıları ve üreticileri koruma altına alacak. Korsan için bugün tedbirler geliştiriyorsunuz ama adam onu teknoloji ile aşıyor. Belki bu yasal düzenlemelerin de teknolojik gelişmenin hızına gecikmeden cevap verecek esneklikte olmasında yarar var” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...