İsviçreli besteci Lindemann: Bütün milletlere barış mesajı veriyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsviçreli besteci Lindemann: Bütün milletlere barış mesajı veriyorum

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsviçreli tanınmış müzisyen François Lindemann, Türkiye ve İsviçre ilişkilerinin 100. yıl dönümü için bir besteye imza attı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İsviçre devletince sanatçıya sipariş verilen eser, Ankara’dan sonra önceki akşam İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki “Türkiye İsviçre Dostluk Konseri”nde yorumlandı. 

Konser öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Lindemann “Duygusal bir insanım ve her ülkeye barış mesajı vermeye çalışıyorum. 10 yıldır Firuzağa’da bir daire sahibiyim ve İstanbul’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin bana verdiği duyguları bestelerime yansıtmaya çalışıyorum. Bu hisleri bana verdiği için Türkiye’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

GAZZE İÇİN BESTE YAPTIM

Gazze’de yaşanan savaşa da değinen sanatçı “Dünyada genelde böyle zorlu durumlar olduğu zaman benden şarkı bestelemem bekleniyor. Bazen de kendi kendime besteler yapıyorum. Mesela ‘Gazze ve Tel Aviv’ adlı bir beste yapmıştım. Bestelerim aracılığıyla bütün milletlere barışı sunmayı seviyorum. Benim işim bu...” ifadelerini kullandı.  İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean-Daniel Ruch da eserin İstanbul ve Lozan’da hayatını sürdüren Lindemann’a sipariş edilmesinin çok tabii olduğunu ifade etti. Bestenin seslendirilişi ise İBB CRR Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan idaresinde gerçekleşti.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...