İstiklal Madalyası’nın yazılmamış hikâyesi

İstiklal Madalyası’nın yazılmamış hikâyesi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Askerî tarihçi Prof. Dr. Mesut Uyar’ın kaleme aldığı “Bir Asrın Ardından İstiklal Madalyası” kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturuldu.

MURAT ÖZTEKİN

Eser, Millî Mücadele’den sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni de temsil etmeye başlayan İstiklal Madalyası’nın şimdiye kadar yazıya dökülmemiş son bir asırlık hikâyesini, belgeler ve fotoğraflarla aktarıyor. Türkiye İş Bankası Müzesinin “Bir Asrın Ardından: Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer Sergisi” hazırlıkları esnasında İstiklal Madalyası mirasçılarına aile büyüklerinin madalyalarının yanı sıra fotoğraf, belge, obje gibi yadigârların ödünç verilmesi için bir çağrı yapıldı. Ülke genelinde yapılan duyuru büyük bir ilgiyle karşılanarak, üç yüzü aşkın madalyanın yanı sıra yüzlerce belge, fotoğraf ve nesne sergi için ödünç verildi. Prof. Dr. Uyar’ın danışmanlığını yaptığı sergi, kitaba da kaynak oldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...