İstanbul konsere doyacak

İstanbul konsere doyacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstanbullular bu kış yine birbirinden önemli isimlerin canlı performanslarını, sergilerini, çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulacak.

13 yıldır İstanbul'un kültür-sanat hayatı için önemli etkinlikler sunan İş Sanat, 14. sezonunda klasik müzikten dünya müziğine 35 konser; 5 şiir dinletisi ve 2 dans performansına ev sahipliği yapacak. İstanbullular bu kış yine birbirinden önemli isimlerin canlı performanslarını, sergilerini, çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulacak. Her yıl önemli sanat etkinliklerini şehre getiren İş Sanat da, takipçilerini Kasım ayında açılacak 14. sezonunda, dolu bir programla karşılayacak. 2014 Mayıs'ına dek sürecek sezonu boyunca klasik müzikten caza, geleneksel ezgilerden dünya müziğine, danstan şiir dinletisine onlarca etkinlik izleyeceğiz.İş Sanat 13 yıldır özellikle klasik müzik alanında güçlü programlar sunuyor. Bu yıl, klasik müzik programının merakla beklenen performanslarından birini, Viyana Oda Orkestrası ile birlikte sahne alacak Ukraynalı piyanist Valentina Lisitsa gerçekleştirecek. Türkiye'de ilk kez sahne alacak piyanistin hikayesi de ilginç. Kendi deyimiyle ününü, Youtube'da yayınlanan videosunu milyonlarca kişinin izlemesine borçlu. Hiç de sabun köpüğü olmayan bu ünün altındaki yeteneği keşfetmek isteyenler, Lisitsa'yı Viyana Oda Orkestrası eşliğinde vereceği konserde izlemeli.Programın en yoğun ilgiye mazhar olan konserini, dünyanın en ünlü oda orkestralarından Academy of St. Martin In the Fields ile 'kemanın şairi' Joshua Bell verecek. Bell'in hem şef hem de solist olarak sahne alacağı konserin biletleri ne yazık ki satışa çıkar çıkmaz tükendi.Klasik müzikteki önemli orkestraları, şefleri, virtüözleri dinleyici ile buluşturmanın yanı sıra; İş Sanat programının güzelliği, caz ve dünya müziği meraklılarını memnun edecek konserlere de en sahipliği yapması. Bunlardan ilki, 23 Kasım'da gerçekleşecek Remember Shakti projesi. Tabla ustası Zakir Hussain'in, 40 yıllık dostu gitarist John McLaughlin ile buluşacağı sahnede icra edecekleri müzik, bu yılın unutulmaz performanslarından biri olacağa benziyor. İkili hem Hint ezgilerini caz ile harmanlayacak; hem de kendilerine has doğaçlama tarzlarıyla, enstrümanlarını 'konuşturacaklar.'
İstanbul konsere doyacak
Bir diğer not edilesi etkinlik ise Atina doğumlu, Amerikalı caz vokalisti Madeleine Peyroux konseri. Geçtiğimiz yıl da İstanbul'da sahne alan bu yumuşak ve güçlü vokali yeniden izlemek isteyenler ve merak edenler kaçırmamalı.
Programda ayrıca önemli müzisyenlerin Neşet Ertaş türkülerini yorumlayacakları anma konseri; Turgut Uyar, Sabahattin Ali, Nazım Hikmet'e adanmış şiir geceleri ve Şevval Sam, Emre Aydın, Funda Arar gibi isimlerin alışılmışın dışındaki performansları da takip edilebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...