Sanatın baharı haziranda geldi: İstanbul sanata doyacak

- Güncelleme:
Sanatın baharı haziranda geldi: İstanbul sanata doyacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul bu ay sanata doyacak. Şehirde üst üste sergiler sanatseverlerin ziyaretine açılıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İstanbul'da bu ay sanat baharı yaşanıyor... Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan sanat fuarı CI Bloom’un ikinci edisyonu Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda kapılarını sanatseverlere açtı. ArtContact İstanbul 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde başladı. İstanbul Dijital Festivali ise dün AKM’de törenle açıldı.

4 Haziran’a kadar genel ziyaretçiye açık olacak CI Bloom, bu sene 25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatif ve 2 sanat kurumunu ağırlıyor. 

ArtContact’ta ise 100’e yakın katılımcı, 1.500’den fazla sanatçının, 4 bin 500’e yakın eseri sergileniyor. Fuarın açılışı ise ödül takdimleriyle birlikte oldu. İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, dernek adına “Kurum Onur Ödülü”nü alırken, Yahşi Baraz “Sanata Katkı Onur Ödülü”, ressam Bubi (David Hoyan) de “Sanatçı Onur Ödülü”nün sahibi oldu. 

RUSYA VE İRAN ÖNE ÇIKIYOR

İspanya, Küba, Bulgaristan, İran, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Estonya, Belarus, Güney Kore ve Fransa’dan sanatçı ve galerilerin katıldığı fuarda bu yıl Rusya Federasyonu ve İran’dan gelen galeriler öne çıkıyor. ArtContact İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, ücretli olarak ziyaretçileri ağırlayacak fuar çerçevesinde her gün dinleti, söyleşi ve workshop gibi etkinliklerin düzenleneceği kaydederek “Dolu dolu bir beş gün geçireceğimizi düşünüyorum. Keyifle gezilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...