Melih Cevdet Anday'ın ilk romanı 77 sene sonra kitaplaştı

- Güncelleme:
Melih Cevdet Anday'ın ilk romanı 77 sene sonra kitaplaştı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk edebiyatının 2002’de ölen meşhur yazarı, Melih Cevdet Anday’ın ilk romanı tozlu raflardan çıktı.  

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Melih Cevdet Anday’ın Şevket Rado’ya yazdığı bir mektupta yer alan satırlarının izi sürülerek ortaya çıkarılan “Barem Kanunu” adlı eser, Everest Yayınları tarafından 77 yıl sonra ilk defa kitaplaştırıldı. Yazarın 1946’da henüz otuzlu yaşlarının başındayken Başkent adlı bir dergide yayımlamaya başladığı tefrika romanı; kendisinin yazı kabiliyetini ortaya koyuyor. “Barem Kanunu”nun, Melih Cevdet Anday’ın edebî biyografisini sıfırlayarak yeni bir tarih başlatacağı düşünülüyor. 

Eser, Anday’ın “Ben İstanbul’dan döndükten sonra şu mahud ‘Barem Kanunu’nu Ankara’da yeni çıkmaya başlayan Başkent adlı bir dergide tefrika ettim. Ama on beş yirmi tefrika sürdü, sonra şimdi burada anlatması çok uzun ihtilaflar yüzünden kesmeye mecbur oldum. Yalnız sana şunu söyleyeyim: Romanım çok istediğim gibi oldu. Zevkine, bilgisine güvendiğim bir iki dostumdan da çok teşvik gördüm” ifadelerinden yola çıkılarak bulundu. 

Anday, edebiyatçılığının yanında cumhuriyetin ilk yıl yıllarının etkili isimlerinden biriydi. Anday, yıllarca Millî Eğitim Bakanlığında görev yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...