İki kadın üzerinden Avrupa’nın ahvali

Düzenleyen:
İki kadın üzerinden Avrupa’nın ahvali

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yönetmen Christian Zübert’in “Bir Nefes” (One Breath) filmi, yeni bir hayat kurmak için Almanya’ya giden Yunanistanlı Elena ile Alman Tessa’nın yaşadıklarını merkezine alıyor.

Yönetmen Christian Zübert’in “Bir Nefes” (One Breath) filmi, yeni bir hayat kurmak için Almanya’ya giden Yunanistanlı Elena ile Alman Tessa’nın yaşadıklarını merkezine alıyor. Jördis Triebel, Chara Mata Giannatou, Benjamin Sadler ve Apostolis Totsikas gibi oyuncuların yer aldığı film, ikili gerilimler üzerinden ilerliyor. Elena, Yunanistan’daki ekonomik kriz yüzünden çalışmak için Frankfurt’a gidiyor. Bu esnada karnında bir canlı taşıdığını öğreniyor. Derken bakıcı olarak bir evde iş buluyor. Önceleri evin kadını Tessa ile sıcak bir arkadaşlık kursa da bunu gerilimler takip ediyor. Elena çareyi ülkesine dönmekte buluyor ancak peşinden Tessa da geliyor. İki kadının karşı karşıya geldiği film, Avrupa’daki ayrımcılığa da göndermelerde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...