İki edebiyatçının ortak hikâyesi

Düzenleyen:
İki edebiyatçının ortak hikâyesi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “Merhaba Güzel Vatanım” yazar Ahmet Ümit ile şair Nazım Hikmet’in Moskova’da geçen benzer hayat hikâyelerini işliyor.

Senaryosunda Ahmet Ümit’in imzasının olduğu filmde, Nazım Hikmet’i Yetkin Dikinciler, Ahmet Ümit’i ise Serkan Altıntaş canlandırıyor. Gerçek hayat hikâyelerinden yola çıkılan eserde, Nazım Hikmet’in Moskova’ya kaçışının Ahmet Ümit’in fırtınalı hayatı ve 1980’li yıllarda Rusya’ya gidişi üzerindeki tesirleri anlatılıyor. Türkiye tarihinden mühim kesitlerin de yer aldığı filmde, yazarların zorlu serüvenlerinin en dramatik yanları gösterilirken, sanat ve edebiyatın gücü vurgulanıyor. “Hayat kısa, sanat uzun” sloganını benimseyen film, iki genç insanın, yaşadıkları çağın etkisiyle nasıl birer edebiyatçıya dönüştüklerini irdeliyor. 150 kişiyi yan rollerde yer aldığı eserde Berna Laçin, Pelin Batu, Umut Beşkırma, Levent Üzümcü ve İskender Bağcılar gibi isimler de rol alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...