Hüzünlü veda | Sinemada bu hafta

- Güncelleme:
Hüzünlü veda | Sinemada bu hafta

Kültür - Sanat Haberleri

Demans sebebiyle sinemaya veda eden Bruce Willis’in rol aldığı son film olan “Hayalet Suikastçı” usta aktöre hüzünlü bir veda mahiyeti taşıyor...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Yönetmenliğini Jesse Atlas’ın yaptığı “Hayalet Suikastçı” son zamanlarda bir “komplo teorisi” olarak sunulan “çip mevzuu” üzerinden ilerleyen sıradan bir yapım. Eseri dikkat çekici kılan ise bir müddet önce demans rahatsızlığı sebebiyle sinemaya veda etmek zorunda kalan Hollywood’un meşhur aktörü Bruce Willis’in rol aldığı son film olması… Willis’in gizli ajan karakterine büründüğü eserde, “örümcek” denen mikroçipler yoluyla insanların beyin ve beden kontrolünün ele geçirilip ajanlık faaliyetleri yapılması ve cinayetler işlenmesi merkeze konuyor. Eserde, Willis’in yanı sıra Andy Allo, Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell ve Mustafa Shakir gibi oyuncular da rol alıyor. 

AKIL OYUNLARI

Alexa adlı eski kadın askerin kendisi gibi asker olan sevdiği adam Sebastian, komaya girmiştir. Ancak Alexa, gizli ajanlar Valmora ve Olivia ile karşılaşınca kişi beyni ve bedenine hükmedilen özel bir casus programının varlığından haberdar olur. Genç kadın, Sebastian’ın durumuna sebep olan kişinin ise bu teknolojiyi çalıp insanların beyinlerine giren kötü adam Adrian olduğunu öğrenir. Derken kendisine sevdiği adamı kurtarmak için programa dâhil olup başka bir beden üzerinden Adrian’a yaklaşmaya çalışması gerektiği söylenir… 

“Hayalet Suikastçı” başkalarının zihnine hükmedilip suç işlenmesi gibi aslında enteresan bir tema üzerinden ilerliyor. Ancak uygulama hayal kırıklığı oluyor… Zayıf bir senaryo iskeleti ve sathi bir bilim kurgu temelle, ne yazık ki film ayakta durmakta zorlanan bir binayı andırıyor! Yapmacık diyaloglar ve hantal tasvirler filmin seyrini zorlaştırıyor.

WILLIS HASTA HÂLDE Mİ OYNADI?

Ve Bruce Willis… Filmin çekimleri esnasında malum hastalığı ne seviyededir bilmiyoruz ama Willis’in oyunculuğu da filmin genel kalitesinden çok farklı değil. Kendisi kısa süreli ve az diyaloglu sahnelerle o eski hâlinden uzak şekilde karşımıza çıkıyor. Doğrusu, “Zor Ölüm”, “12 Maymun” ve “Moonrise Kingdom” gibi filmlerdeki performansları hafızalarımızdaki yerini koruyan aktörü bu şekilde görmek üzücü olabiliyor. Onun filmde başında gelenlerle gerçek hayatta yaşadıkları ise garip bir ironi barındırıyor! 
Hasılı potansiyelinin çok altında kalan ve Willis’e üzücü bir veda olan “Hayalet Suikastçı”, pek çok açıdan keşke dedirtiyor!

OYUNA GETİRİYOR!

Oyunların sinema adaptasyonları son yıllarda artıyor. Buna masa oyunları da dâhil! Rol yapma oyunlarının atası sayılan “Dungeons & Dragons” yani “Zindanlar ve Ejderhalar” da 2000'de başlayan üçlemeden sonra tekrar beyazperdeye taşınıyor... Yönetmenliğini John Francis Daley ve Jonathan Goldstein’ın yaptığı “Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur” adlı filmin renkli oyuncu kadrosunda ise Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant gibi isimler var. 

Hüzünlü veda | Sinemada bu hafta

Filmdeki hikâye şöyle: Karısını üzücü bir şekilde kaybeden Edgin, kızıyla birlikte savaşçı kadın Holga’nın yanına sığınıp ufak soygunlar yapan birine dönüşür. Ancak yaslı adam, hep karısını tekrar hayata döndürmenin yolunu aramaktadır. Bu sebeple efsunlu bir tabletin peşine düşer ve neticesinde Holga’yla birlikte hapse girer. Zindandan kaçtıklarında ise kızlarını eski meslektaşı Forge’un pençelerinde bulurlar. Onu kurtarmak içinse zorlu bir macera kendilerini bekler… 

HOLLYWOOD FİLMLERİNDEN İZLER

Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur”, Orta Çağ Avrupası’nı andıran efsunlu bir dünyada geçiyor. Görsel efektlerle fantastik bir dünya resmediliyor. Ancak ortaya konan “farklı ebeveynli” aile, filmin geçtiği Orta Çağ’a ait görünmüyor! Garip bir sosyal adalet vurgusu ile arakçılık işlerinin  de “sevimli” gösterildiği filmde, “Yüzüklerin Efendisi” gibi Hollywood filmlerinden izler bulmak mümkün. Mizahi tarafı güçlü, yüksek tempolu eser ve mantık kaidelerini dikkate almadan seyredilince eğlencesiyle seyirciyi oyuna getirmeyi başarıyor! 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

> “Simülasyon”
> “Gizemli Ada Mençuna”
> “Produkty 24”
> “Mitat”
> “Gasp”

EN ÇOK SEYREDİLENLER

> “John Wick 4” 123 bin 470
> “Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop” 59 bin 80
> “Tay” 11 bin 36
> “Çığlık 6” 7 bin 780
> “Ecinni 4: Ecel” 6 bin 502
     *31 Mart-2 Nisan Box Office Türkiye dataları 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...