Hattın ustalarından ramazan sergisi

- Güncelleme:
Hattın ustalarından ramazan sergisi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ramazan ayında sanat dünyası manevi atmosfere büründü… Türkiye’nin usta hat sanatçıları da ramazana has bir sergide buluştu. İstanbul’daki Kazlıçeşme Sanat’ta açılan “Ya Şehr-i Ramazan” adlı hat sergisinde yaşayan 22 sanatçının 86 eseri yer aldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Ramazan ayının ruhuna hitap eden sergide; Besmeleler, Fatihalar, Ayetü’l-kürsiler, lafza-i celaller, münacaatlar, naatlar ve dualar sanatseverlere sunuldu.

Sergide eserleri yer alan usta sanatçı Fuat Başar “Sanatçı ramazanda hat yazarken âdeta kendinden geçiyor. Ramazan insana daha lezzetli geliyor. Ben de gece gündüz eser yazıyorum. Dinî duyguların coştuğu bugünlerde böyle sergilerin açılması güzel. Bu vesileyle inşallah hat sanatına alaka artacaktır” diye konuşuyor. 

HATTA BÜYÜK GELİŞME VAR

Savaş Çevik ise “Ramazanın havası hiçbir aya benzemiyor. Sanat yapanlar için bereketli bir ay.... Ben de genelde iftardan sahura kadar çalışıyorum. Bu sergi ise Türkiye’nin en önde gelen sanatçılarının eserlerinden oluşan elit, üst seviye bir sergi. Hat sanatı, bir yazı sanatı ama hem klasik hem de çizgi dışı yorumlara açık. Türk hat sanatında da bir gelişme olduğu ortada. Klasik manada eskileri aratmayacak bir kaliteye ulaşıldı diye düşünüyorum” diyor.  

Hat sanatçısı Fatih Özkafa da “Ramazanın feyiz ve bereketi her şeyi kuşatıyor. Zaten ramazan, Kur’an-ı kerim ayıdır. Herkes bu ayda Kur’an’la daha çok meşgul oluyor. Hattatlar da hem çok okuyor hem de yazıyorlar. Şahsen benim üretimlerim artıyor. Bu sergide ise klasik ve modern eserlerle, Türkiye’deki hat sanatının geldiği seviyenin âdeta resmi çiziliyor” ifadelerini kullanıyor. 

Sergi, 2 Haziran’a kadar Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Sanat’ta görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...