Hatay'ın mozaikleri yurt dışında

Düzenleyen:
Hatay'ın mozaikleri yurt dışında

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Üzerinde "Neşeli ol, hayatını yaşa" yazılı mesaj bulunan Roma dönemine ait mozaiğin Paris'te büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Hatay’da bulunan ve dünyada nadir eserler arasında gösterilen “Neşeli ol, hayatını yaşa” yazısının bulunduğu mozaik, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Paris’te sergilenecek. Anadolu’nun mozaiklerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan TURKEY ONE Derneği, Mozaik Yolu Projesi kapsamında İsviçre ve Venedik’in ardından 25 Ekim’de Paris’te özel bir lansman düzenleyecek. Lansmana katılacak olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın simgesi hâline gelen ve Roma Dönemine ait önemli ipuçları taşıyan mozaiğin, Paris’te büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti. Kazılarda bulunduktan sonra gerek tarihçi gerekse arkeologların büyük ilgi odağı hâline gelen eşsiz mozaiğin, uluslararası bir platformda tanıtımının Anadolu’nun sahip olduğu tarihî mirasın zenginliğine ve bölgeye yönelik kültür turizmine büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Lütfü Savaş, mozaiğin binlerce yıl öncesinde bile Hatay’ın barış ve huzur kenti olduğunu kanıtladığına dikkat çekti.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...