Güreşin anneleri

Güreşin anneleri

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Onlar hem antrenör, hem diyetisyen, hem koç oldular. Güreşe gönül veren çocuklar ve onları yalnız bırakmayan annelerin hikâyeleri belgesel oldu.

Kültür Sanat Servisi
İstanbul Başakşehir'de güreşe gönül veren çocuklar ve anneleri belgesele konu oldu. Belgesel film, evlatlarına koçluk, antrenörlük, diyetisyenlik yapan mütedeyyin annelere farklı bir pencereden bakıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün Başakşehir'de güreş altyapısını kurmasıyla başlayan güreş çalışmaları büyük bir dönüşüme yol açtı. Önceleri sadece ata sporuna meraklı ailelerin çocuklarını gönderdikleri güreş çalışmaları, bu spora hayatını vakfetmiş olan Cemal Bakır'ın gayretleriyle büyür. Annelerin en başta ilgi gösterdiği ve takip ettiği çocuklar başarı kazandıkça, babalar da bu çocukların çalışmasına dahil olur. Ailelerin mutluluğu da katlanır. Eskiden pazara tek başına gidemeyen anneler, çocuğunun peşinden şehirlerarası yolculuklar yapar. Zamanla neredeyse bütün kurallara hakim bir güreş hakemi, çocuğunun neyi ne kadar yemesi gerektiğini bilecek bir beslenme uzmanına dönüşürler. nbsp;
24 saatini çocuğuna adayacak kadar fedâkarlık gösteren bu annelerin hikâyesi yapımcıların dikkatini çekti. Başakşehir'deki güreş heyecanı, "Güreşin Anneleri" isimli belgesel filme konu oldu. Geçtiğimiz günlerde galası yapılan filmin yönetmeni Özgür Çataltepe şunları anlattı: "Güreşin Anneleri, güreş minderinin arkasındaki tribünleri mesken eylemiş kadınların belgeseli…. Annelerin birçoğunun mütedeyyin olması belgeselin konu edindiği mevzuyu daha da enteresan hale getiriyor." Filmin yapımcısı Çiğdem Kelemet Türk de filmle birlikte karşılarına yeni bir pencere açıldığını söylerken şöyle dedi: "Filmde 15 ailenin hikâyesini yansıttık. Bu kadar renkli bir çalışma beklemiyorduk. Toplumun ötekileştirdiği, birçok kesim tarafından cahilmiş gibi görünen, oysa müthiş bir bilgi birikimine sahip olan kadınlar vardı karşımızda. Orada müthiş bir dünya keşfettik."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...